Inspiratie Deze week in de spotlight: Maikel Slot

Hij is de oprichter, drukwerkspecialist en tevens de man achter de schermen bij De Drukwerk Specialist. Vier jaar geleden greep hij de kans om voor zichzelf te beginnen vanuit zijn kantoor in Ootmarsum. Een spannende, maar tegelijkertijd een veelbelovende stap. Maikel heeft namelijk naast zijn kennis van drukwerk ook andere kwaliteiten. Hij programmeerde zelf een webshop en CRM systeem waarmee hij direct een goede start maakte. Inmiddels heeft hij een mooi klantenportfolio opgebouwd met trouwe klanten. In dit blogartikel lees je wie Maikel is en hoe hij de toekomst van De Drukwerk Specialist voor zich ziet.

Hoe ben je begonnen met de oprichting van De Drukwerk Specialist?

Ik ben bij De Drukwerk Specialist begonnen nadat ik jarenlang in de drukkerijwereld heb gewerkt. Bij de drukkerij waar ik voor werkte, was ik onder andere verantwoordelijk voor de webshop die ik samen met mijn collega Jochem heb gebouwd. In deze periode heb ik veel kennis en ervaring in de branche opgedaan. Toen de drukkerij failliet ging, greep ik mijn kans om vanuit huis voor mezelf te beginnen. Met mijn passie voor internet, programmeren en nieuwe technologieën bouwde ik een nieuw systeem om mee te werken. Samen met mijn kennis van grafische vormgeving en drukwerk was ik vanaf de start van De Drukwerk Specialist in staat om klanten op een unieke en persoonlijke manier te bedienen.

"We willen iedere dag meer leveren dan klanten van ons verwachten"

Wat vind je het leukste aan je werk?

Dat is voornamelijk de creativiteit die ik in mijn werk kwijt kan en de afwisseling in mijn dagelijkse werkzaamheden. Als we bijvoorbeeld een goed idee hebben om iets eenvoudiger of efficiënter voor onze klanten in te richten, dan kunnen we dit idee direct uitwerken en implementeren. Verder vind ik het leuk om contact te onderhouden met zowel klanten als leveranciers. Ik haal vooral veel plezier uit de waardering die ik van klanten krijg op het moment dat ze snel en goed geholpen zijn. Dit is ook ons doel bij De Drukwerk Specialist: we willen iedere dag meer leveren dan klanten van ons verwachten.

Daarnaast krijg ik veel energie van de samenwerking die ik onlangs ben aangegaan met Rogier. De afgelopen vier jaar heb ik alles alleen gedaan en werkte ik regelmatig samen met een ontwerper. Vanaf begin dit jaar is hier verandering in gekomen. Ik moet eerlijk zeggen dat dit de eerste weken even wennen was, maar ik merk dat ik er nu veel werkplezier uithaal. We hebben allebei onze eigen rol en vullen elkaar goed aan. Ik regel alles achter de schermen en Rogier richt zich op de commerciële kant.

Wat doe naast je werk in het dagelijkse leven?

Ik woon samen met mijn lieve vriendin Annelie en onze twee grasparkieten in Ootmarsum waar we het erg goed naar ons zin hebben. Naast mijn werk vind ik het belangrijk om tijd met elkaar door te brengen en mijn hoofd leeg te maken. Ik mag graag hardlopen, wielrennen en ik ben ook regelmatig in de sportschool te vinden. Momenteel ben ik aan het trainen voor een halve marathon waar ik dit jaar aan mee aan wil deelnemen. Daarnaast vind ik ontspanning in het lezen van een goed boek.

Waar ben je het meest trots op bij De Drukwerk Specialist?

Ik ben het meest trots op de opdrachten die we door de jaren heen voor onze klanten hebben uitgevoerd. Het is mooi om te zien dat de drukwerk producten die we aanbieden bijdragen aan de zichtbaarheid, de groei en het succes van bedrijven. Ik heb vanaf de start van De Drukwerk Specialist altijd veel waarde gehecht aan het opbouwen van goede klantrelaties. Dit zie je ook terug in onze dienstverlening. Wij stellen ons flexibel op, kunnen snel schakelen en geven klanten persoonlijke aandacht. Klantgericht is ook niets voor niets één van onze kernwaarden en de reden waarom wij bestaan.

Een ander punt waar ik trots op ben en dat hierop aansluit is het systeem dat ik de afgelopen jaren heb doorontwikkeld. Met dit systeem kunnen we snel en efficiënt opdrachten onderbrengen, verwerken en nauwkeurig volgen. Dit is een belangrijk onderdeel van onze bedrijfsvoering en maakt het mogelijk om onze klanten nog beter van dienst te zijn.

Hoe zie je de toekomst bij De Drukwerk Specialist voor je?

Rogier en ik hebben onze krachten gebundeld en hebben allebei veel vertrouwen in elkaar en ons bedrijf. Ik ben daarom erg positief en optimistisch over de toekomst van De Drukwerk Specialist. We zijn constant bezig met het optimaliseren van onze website, webshop en het doorontwikkelen van het systeem waarmee we werken. Daarnaast ligt de focus op het onderhouden en verder uitbreiden van het klantportfolio in de regio. Vervolgens willen onszelf door heel Nederland beter onder de aandacht brengen. Wij geloven sterk in de toegevoegde waarde van onze dienstverlening en ik ben ervan overtuigd dat we hiermee snel kunnen groeien.

Heb je vragen over drukwerk, onze diensten of wil je een offerte aanvragen? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen je graag verder.