Nieuws Jonge ondernemers hebben ambitieuze plannen

Jonge ondernemers hebben ambitieuze plannen met De Drukwerk Specialist: ‘We willen dé drukwerkpartner van Nederland worden’

OLDENZAAL/OOTMARSUM - Maikel Slot (31) en Rogier Oude Avenhuis (29) gaan per 1 januari 2023 een nieuw avontuur aan met De Drukwerk Specialist. De lat hebben ze hoog gelegd. Samen willen de jonge ondernemers dé drukwerkpartner van Nederland worden.

Maikel en Rogier groeiden beiden op in Ootmarsum, waar ze in hun jeugdjaren in de weekenden in de lokale snackbar werkten. Naast dit bijbaantje volgden ze de opleiding Marketing & Communicatie aan het ROC van Twente in Hengelo. Daarna sloegen ze hun eigen weg in.

Maikel ging aan de slag met de oprichting van een webshop voor de Oldenzaalse drukkerij Verhaag, terwijl Rogier nog een poos in de collegezalen bleef. Hij behaalde zijn bachelor in Commerciële Economie aan Hogeschool Saxion in Enschede en vervolgens een master in Marketing Management aan Tilburg University. In 2021 verhuisde Rogier vanuit de Randstad terug naar Twente en besloot hij om na 2,5 jaar als accountmanager bij Hilti gewerkt te hebben ook het ondernemerspad in te slaan.

De vriendschap tussen het tweetal bleef en dat resulteert nu in ambitieuze plannen in de grafische dienstverlening. Een stevige basis is al gelegd door Maikel. Hij besloot in de zomer van 2019 vanuit Ootmarsum voor zichzelf te beginnen en heeft sindsdien een groot netwerk opgebouwd met verschillende leveranciers. Nu Rogier aansluit, wil het tweetal de vleugels uitslaan en het klantportfolio door heel Nederland uitbreiden.

Ook in dit digitale tijdperk is er veel vraag naar specialisten op het gebied van drukwerk, is hun ervaring. “We fungeren als onmisbare schakel tussen drukkerijen, klanten en andere grafische dienstverleners. Wanneer opdrachtgevers bijvoorbeeld een productbrochure aan potentiële klanten willen versturen, moeten ze vaak schakelen met verschillende bedrijven. Met ons bedrijf De Drukwerk Specialist nemen we dit werk uit handen.”

Ze bieden een uitgebreide dienstverlening aan. “Wij denken mee vanaf het begin en verzorgen het drukwerk, de handling en verzending vanaf de aanvraag tot en met het eindproduct. Daarnaast kunnen bedrijven ons inschakelen als ze op zeer korte termijn folders of banners nodig hebben voor bijvoorbeeld een beurs, maar ook voor visitekaartjes kunnen ze bij ons terecht. Kortom, bij De Drukwerk Specialist hebben bedrijven al hun drukwerk op één plek”, benadrukken Maikel en Rogier.

Het tweetal geeft aan dat ze elkaar goed aanvullen. Maikel is de drukwerkspecialist en houdt zich vooral bezig met de zaken achter de schermen. Rogier richt zich met name op commerciële werkzaamheden, zoals het onderhouden en verder uitbreiden van het klantportfolio. Samen hebben ze als visie om met hun drukwerkoplossingen de verbinding tussen bedrijven en hun doelgroep te versterken. Juist in het digitale tijdperk waarin we leven.