Hartman Tuinmeubelen

Het perfecte presentatiemiddel voor Hartman’s tuinmeubelen: bedrukte magneetzuilen

Introductie

Hartman is al vijftig jaar een grote naam in tuinmeubelen. Het bedrijf ontwerpt en produceert tuinstoelen, tuintafels, loungesets, kussens en parasols die tegen een stootje kunnen en het buitenleven leuker maken. De producten combineren comfort, design en kwaliteit en zijn geschikt voor iedere tuin en buitenruimte, hoe groot of klein ook. Hartman heeft in de jaren '70 furore gemaakt met kunststof tuinmeubelen die men produceert in Enschede. Made in Holland dus.

Inmiddels bestaat het assortiment grotendeels uit producten van andere materialen, zoals hout, aluminium en all-weather stof. Kunststof is echter nog steeds een belangrijke strategische productgroep, die gemaakt wordt in Nederland (Losser). Het hoofdkantoor van Hartman is gevestigd in Enschede. Hartman verkoopt haar tuinmeubelen inmiddels in zo’n veertig landen via vestigingen in Nederland, België, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Tsjechië en Noorwegen. In de Benelux heeft Hartman meer dan 250 verkooppunten.

Aanleiding

De collectie van Hartman wisselt ieder jaar. Daarom was Hartman op zoek naar een hoogwaardige oplossing waarmee het mogelijk is om het merk te presenteren. Op deze manier kan Hartman in winkels van klanten meer informatie geven over productgroepen en is de productinformatie in iedere winkel goed zichtbaar.

Tevens biedt deze oplossing de nodige flexibiliteit om elk jaar van productinformatie te wisselen en informatie van producten up-to-date te houden. Bij elke nieuwe collectie kunnen klanten de zuilen laten staan en is het nu mogelijk om de magneet te wisselen.

Aanleiding

Doel

Het doel van deze zuilen is om de juiste informatie van productgroepen in winkels te presenteren, in lijn met de uitstraling van het merk Hartman.

Doel

Samenwerking

Vanaf de oprichting van De Drukwerk Specialist is Hartman een trouwe klant en verzorgen we verschillende drukwerk producten om de zichtbaarheid van dit mooie merk te vergroten. Voor deze specifieke aanvraag hebben we meegedacht over mogelijkheden met betrekking tot het drukwerk en de afwerking van de zuilen.

Samenwerking

“De snelheid en flexibiliteit spreken mij het meest aan in de samenwerking met De Drukwerk Specialist. Ze schakelen snel, leveren direct naar de klant en als het nodig is voeren ze een dubbele check uit in het ontwerp. Daarnaast zijn hun oplossingen schaalbaar en betaalbaar. Dat maakt hun sterk!”

Stefanie Sijtsma
Directeur Marketing & Category Management

Werkwijze

In ons netwerk met leveranciers hebben we gezocht waar we deze opdracht het beste konden onderbrengen. Vervolgens hebben we in overleg met Hartman en de desbetreffende leverancier een aantal prototypes laten maken voor de showroom en beurzen.

Nadat deze pilot succesvol bleek, heeft Hartman besloten om de zuilen uit te rollen voor 250 klanten in Nederland en België. Nu de zuilen in deze winkels staan, hoeft Hartman alleen A4 magneetplaten te bestellen waarmee ze ieder seizoen productinformatie eenvoudig kunnen updaten.

Werkwijze

Resultaat

Het resultaat zijn Point of Sale (POS) zuilen, die functioneren als goede merk signing en daarnaast verkopen stimuleren in de winkels van klanten.

Resultaat

Andere cases

Wil je meer van ons werk zien? Bekijk dan onze andere cases.

Persoonlijk contact

Wij staan klaar om je te helpen

Heb je vragen over deze klantcase, onze diensten of wil je een snel een offerte aanvragen? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen je graag verder.