Ton Schulten

Het nieuwe boek van de Ootmarsumse kunstschilder Ton Schulten

Introductie

Ton Schulten is een Nederlandse schilder die wereldwijd bekendstaat om zijn prachtige schilderijen en zeefdrukken. In zijn geboorteplaats Ootmarsum, ook wel ‘Ootmarsum City of Art’ genoemd, kun je in het Museum Ton Schulten en Galerie Chez-Moi een overzicht van zijn unieke en indrukwekkende werk bewonderen.

Aanleiding

Naar aanleiding van zijn 85e levensjaar was het de wens van Ton Schulten om een boek te publiceren waarin hij dankbaar terugkijkt op zijn leven. In het boek ‘De kunst van het leven: een leven vol raakvlakken', komen de prachtige kunstwerken van het kleurrijke mozaïeklandschap volledig tot zijn recht.

Aanleiding

Doel

Het doel van deze boekpublicatie is om zijn meest recente werken en uitgebreide bibliografie onder de aandacht te brengen bij kunstliefhebbers.

Doel

Samenwerking

In samenwerking met onze ontwerper Roycom, hebben we naar aanleiding van deze aanvraag gekeken naar de mogelijkheden voor zowel de opmaak als het drukwerk. Nadat de specificaties en de oplage van het boek bekend waren, hebben we de opdracht voor het drukwerk uitgezet.

Samenwerking

“De samenwerking tussen ons verliep soepel, mede door de perfecte adviezen is deze opdracht vlot verlopen en resulteerde dit in een schitterend boek. Ik kijk dan ook terug op een fijne samenwerking, maar dit was in het verleden ook al zo. Daarom blijf ik met Maikel en Rogier samenwerken. Chapeau mannen!”

Roy Holsbeek
RoycoM Creatieve communicatie Twentse nuchterheid

Werkwijze

Op basis van deze opdracht, onze ervaringen met drukkerijen, de gewenste specificaties en de oplage van het boek, zijn we in ons uitgebreide netwerk gaan zoeken bij wie we deze opdracht het beste konden onderbrengen.

In deze ‘beoordelingsfase’ gaan we voor onze klant op zoek naar de beste oplossing. Vanwege eerdere ervaringen en goede relaties met drukkerijen, wisten we precies met welke drukker we om tafel moesten om de opdracht tot in de details te bespreken. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan de bindwijze, de papiersoort en de afwerking van het boek.

Nadat we akkoord kregen op de offerte, hebben we de opdracht ondergebracht bij de desbetreffende drukker. Tevens hebben we op verzoek van de klant een fysieke proefdruk laten drukken.

Werkwijze

Resultaat

Het resultaat is een prachtig boek waarin Ton Schulten terugkijkt op zijn bijzondere leven en zijn werk. Het boek is voorzien van zeer veel recente werken en een uitgebreide biografie.

Resultaat

Andere cases

Wil je meer van ons werk zien? Bekijk dan onze andere cases.

Persoonlijk contact

Wij staan klaar om je te helpen

Heb je vragen over deze klantcase, onze diensten of wil je een snel een offerte aanvragen? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen je graag verder.